DENİZLİ / PAMUKKALE - Hüseyin Erikoğlu Anaokulu

Ock

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin anayasa ve kanunlarla koruma altına alınan yasal hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Yasal Hakları" isimli  kitap Bakanlığımız tarafından yayımlanmıştır.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman EKİCİ,  okulumuz bünyesinde açılmış olan erken çocukluk eğitim birimi faaliyetlerini yerinde görmek, incelemek amacıyla 14 Aralık 2022 tarihinde okulumuza ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında kendisine 0-36 aylık özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için sunulan erken çocukluk dönemi eğitimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Müdürümüz, sınıflarımızda öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle buluştu.

"Aile Okulu Projesi" kapsamında Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak açtığımız kursa velilerimizle bir araya geldi.

Erken Çocukluk Eğitimi Bilgilendirme Metni:

0-36 aylık özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için sunulan erken çocukluk dönemi eğitim hizmetleri, özel eğitim okulları, okul öncesi eğitim kurumları, bünyesinde ana sınıfı bulunan eğitim kurumları ile çocuk ve ailenin ihtiyaçları doğrultusunda evlerde de yürütülebilen bir özel eğitim hizmetidir.

İlimizde 2009 yılından bu yana Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu bünyesinde başarılı bir şekilde uygulanan Erken Çocukluk Özel Eğitim Öğretim Programı,  bu eğitime ihtiyaç duyan ailelerin eğitime erişimlerini kolaylaştırmak için 3 Ekim 2022 itibariyle Pamukkale ilçesi Hüseyin Erikoğlu Anaokulu bünyesinde de uygulanmaya başlanmıştır. Burada sekiz(8) bireye ve ailesine erken çocukluk eğitim hizmeti sunulmaktadır. Eğitimler her bir öğrenci için haftada iki farklı gün, ikişer ders saati olmak üzere toplam dört ders saati olacak şekilde planlanıp uygulanmaktadır.

Eğitimlerde, alıcı ve ifade edici dil, bilişsel, kaba ve ince motor, sosyal duygusal gelişim alanları ile uyumsal beceriler gelişim alanının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Program,  bireysel farklılıkları temel alarak çocuk ve aile merkezli uygulamaları yansıtır. Çocuğun programdaki gelişimsel düzeyi temelinde amaçlar seçilip uygulamalar planlanırken, program ailenin evde uygulama yapması ve uygulamaların öğretmen tarafından desteklenmesine dayanmaktadır.

Ekm

0-36 aylık özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için erken çocukluk dönemi eğitim hizmetleri, özel eğitim okulları, okul öncesi eğitim kurumları, bünyesinde ana sınıfı bulunan eğitim kurumları ile çocuk ve ailenin ihtiyaçları doğrultusunda evlerde de yürütülebilen bir özel eğitim hizmetidir.

Okulumuz bünyesinde 3 Ekim 2022 tarihi itibariyle faaliyete geçen erken çocukluk birimi ile 0-36 ay aralığındaki özel eğitim ihtiyacı olan bireyler ve aileleri desteklenecektir. Pamukkale ilçesinin ilk Erken Çocukluk Eğitim Biriminin ihtiyaç duyan tüm bireylere ve ailelerine faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Birimimizde Bakanlığımızın hazırladığı eğitim programı esas alınarak özel eğitim ihtiyacı olan çocuk için BEP hazırlanarak aile eğitimi yoluyla hizmet verilecektir.

Aşağıda ilgilenenler için program ve program materyalleri yer almaktadır. Bilgilerinize sunulur.

Okulumuz öğretmenlerinden

• Dilek TAŞKIN, kuruculuğunu yapmış olduğu "Özel Çocuklar Ritimle Buluşuyor" isimli eTwinning projesi ile
  • Elif TÜRKERİ, Sultan KAŞLI , Fatma ÖZATA, Özlem SAĞBAŞ ve Ayşegül ÜLKÜLÜ ise yürütücülüğünü yapmış oldukları "Kalbimin Melodisi" isimli eTwinning projesi ile eTwinning Kalite Etiketi ödülüne layık görülmüşlerdir.

Öğretmenlerimize değerli çalışmaları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

"Kalbimin melodisi " e twining projesi kapsamında projenin üyesi olan Okulumuz rehber öğretmeni ve psikolojik danışmanı Elif Türkeri, Öğretmen-Veli webinarları kapsamında "Teknoloji Bağımlılığı-Bilinçli İnternet Kullanımı" semineri verecektir.

Özel Çocuklar Ritimle Buluşuyor / Special Children Meet the Rhythm

2021-2022 eğitim öğretim yılı okulumuzda Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Dilek TAŞKIN'ın  kuruculuğunu yaptığı projemiz ile ilgili açıklamaları ve çalışma linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Ara

Okulumuz özel eğitim sınıfında görev yapan Ceren KAHRAMAN tarafından kuruculuğu yapılan, öğretmenlerimizden Fatma ÖZATA, Elif TÜRKERİ, Ayşegül ÜLKÜLÜ, Sultan KAŞLI ve Özlem SAĞBAŞ tarafından yürütülen "KALBİMİN MELODİSİ" isimli projenin Türkiye'den 10 ortak Erzurum-Konya-Denizli ve Sırbistan- Slovenya- Yunanistan ülkelerinden 7 ortak olmak üzere toplam 17 ortakla proje çalışmaları yürütülmektedir.

10 partners of the project named "MELODY OF MY HEART", which was founded by Ceren KAHRAMAN, who works in the special education class of our school, and carried out by our teachers Fatma ÖZATA, Elif TÜRKERİ, Ayşegül ÜLKÜLÜ, Sultan KAŞLI and Özlem SAĞBAŞ, has 10 partners from Erzurum-Konya-Denizli and Serbia-Slovenia. Project studies are carried out with a total of 17 partners, 7 of which are from Greek countries.