T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Hüseyin Erikoğlu Anaokulu

Özel Çocuklar Ritimle Buluşuyor eTwinning Projemiz Başladı.

Özel Çocuklar Ritimle Buluşuyor / Special Children Meet the Rhythm

 

2021-2022 eğitim öğretim yılı okulumuzda Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Dilek TAŞKIN'ın  kuruculuğunu yaptığı projemiz ile ilgili açıklamaları ve çalışma linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Ritim, bir öğretim yöntemi olarak, 20. yüzyılın başında, en dikkatsiz öğrencilerin bile müziğe geçmeye başlar başlamaz müziğin ritmik yapısını algılamaya ve ezberlemeye başladığını fark eden Cenevre Konservatuarı profesörü Emile Jacques-Dalcroze tarafından yaratıldı. Bu gözlemler daha sonra "ritmik jimnastik" olarak adlandırılan bir sistemin başlangıcına işaret ediyordu.

Biz insanlar, en sevdiğimiz şey müzik ve ritimdir. Hemen hemen hayatımızın her alanında vardır. Fetüs daha anne karnındayken annenin organlarının ritmi ile yaşar. Kan dolaşım sesleri, barsak ve mide sesleri, hem ilk hem de en çok duyduğu ve kendisini en çok etkileyen, annesinin kalp atım sesi ile uyur, uyanır ve dünyaya gelene kadar bu ses ile yaşar. Ve anne karnındaki yolculuğun sonunda bir ritim ile dünyaya gelir. Geliş şekli nasıl olursa olsun ritimle gelir. Bundandır ki müzik evrenseldir. Yani ne kadar farklı dili, dini, ırkı paylaşsak da bizi aynı çatı altında toplar.

 

Görüyoruz ki, ritim; müzik dans ve konuşmada doğası gereği var olan temeldir.  Müzik; insanın kendini en iyi ifade etme biçimidir. Kaç yaşında olursa olsun çocuğundan yaşlısına, sağlıklısından engellisine herkesin sanatsal olarak ifade etme gücü vardır. Ve bizde buradan yola çıkarak müziğin ve ritmin evrensel gücünden faydalanarak,farklı ülkeden özel eğitim çocukları ile aynı ritimde buluşmak istedik.

Okul tanıtım videomuz için tıklayınız...

https://youtube.com/shorts/RXIOlhUP6-Q?feature=share

 

3Aralık Dünya Engelliler Günü Okul Panomuz için tıklayınız...

https://youtube.com/shorts/_lHqY17v7MM?feature=share

 

 

13-12-2021

 

08-12-202108-12-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2021 - Güncelleme: 19.01.2023 11:55 - Görüntülenme: 641
  Beğen | 1  kişi beğendi